Sommarjobb på Scania Oskarshamn

Är du nyfiken på Scania och har ett intresse för produktion och logistik? För dig som studerar på gymnasium, högskola eller universitet finns det möjlighet att via sommarjobb lära känna oss som företag och få en inblick i hur det är att arbeta hos oss.

 

Vi tillverkar lastbilshytter till Scanias Europaproduktion och vår produktion omfattas av olika verkstäder med många olika spännande arbetsuppgifter. Läs mer om våra olika verkstäder och verksamhetsområden nedan. 

Vad innebär sommarjobb hos oss?
I Pressverkstaden sköter du som sommarjobbare bland annat de olika pressarna och paketerar plåten som sedan ska svetsas samman i Karossverkstaden, där du kan jobba som bland annat robotoperatör och med materialförsörjning till automatiserade processer. I Målerierna grundmålas och täcklackeras hytterna och här kan arbetsuppgifter bland annat innebära polering, slipning och inspektion. I Monteringsverkstaden monterar du hyttens inredning, komponenter och detaljer. Inom logistik och materialhantering ser du till att material fördelas till Monteringen och dina uppgifter är att packa material och köra truck. Arbetstider är tvåskift, vilket innebär att du varvar med att jobba ena veckan dagtid och nästa vecka kvällstid. Ett fåtal tjänster innebär nattskift. Scania förser dig med information och utbildning för ditt arbete. Detta inkluderar utbildning och truckkörkort för dig som kommer behöva detta. Som sommarjobbare hos oss får du utöver din lön ett friskvårdsbidrag och tillgång till gymmet på vårt Hälsocenter.


Vi söker
På Scania är teamet vårt största drivkraft och därför söker vi dig som är en lagspelare, kommunikativ och som är noggrann i ditt arbete. Du studerar på gymnasium, alternativt har sökt utbildning på högskola eller universitet, eller så är du redan student vid ett lärosäte. Du tycker att produktion och logistik är spännande och du är nyfiken på hur verksamheten fungerar. Eftersom vi arbetar tvåskift krävs det att du som sommarjobbare hos oss ska ha fyllt 18 år. Innan du påbörjar ditt sommarjobb krävs 1 dags introduktion vilken kommer att förläggas någon gång mellan 9-12 Maj. Den dagen är obligatorisk.

 

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. I ansökningsformuläret väljer du vilka områden som du är intresserad av att arbeta inom. Tjänsterna tillsätts löpande under ansökningsperioden.

 

Välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 2024-03-10

 

Arbetstider sommarjobb
Den generella arbetstiden i vår produktion är tvåskift, men det förekommer även nattskift i vissa verksamheter. Tvåskift innebär att vi arbetar förmiddagsskift varannan vecka och eftermiddagsskift varannan vecka.

 

Arbetstiden på förmiddagsveckan:
måndag-torsdag 6.24 - 15.24 och
fredag 6.24 - 12.24.

 

Arbetstiden på eftermiddagsveckan:
måndag-torsdag 15.24 - 23.36 och
fredag 12.24 - 18.36. 

 

Nattskiftet arbetar söndag till torsdag enligt nedan arbetstider:
söndag 22.24 - 06.24,
måndag 23.36 - 06.24 och
tisdag - torsdag 00.00 - 06.24.

 

Ansökan för sommarjobb 2024 är stängd.

kontakta oss