Leva & bo i Oskarshamn

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.


Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion – kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.


Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. 

 

Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Oskarshamn?

 

Besök nedan sida för mer information om Oskarshamn som plats att leva, bo och jobba på. Eller gå sidan för evenemangskalendern för att se vad som händer i Oskarshamn.

 

På denna sida finns också bra information kring pågående boendeprojekt i kommunen.

 

I Hemvändarpodden kan du också lyssna till människor från Oskarshamn som gjort inspirerande och spännande resor inom sitt yrkesliv. Podcasten hittar du där poddar finns.

 

Välkommen att stanna!

Flytta till Oskarshamn?

På nedan sida hittar du information för dig som funderar på att flytta till Kalmar län. Bostäder, inflyttarträffar – allt samlat på ett ställe.