You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania och Yanmar i internationellt samarbete

Scania Industri- & Marinmotorer och Yanmar Co. Ltd. har undertecknat en överenskommelse som innebär att Yanmar får rättigheten att sälja och marknadsföra Scanias marinmotorer till nöjesbåtbranschen i hela världen.

- Scania har beslutat att koncentrera sin marina affär till den kommersiella yrkestrafiken, berättar Lennart Hjelte, Senior Vice President och ansvarig för Scania Industri- & Marinmotorer. Tack vare samarbetet med Yanmar får vi dock möjlighet att också vara med i nöjesbåtsbranschen.

- Nöjesbåtsbranschen är en växande marknad, konstaterar Geert Jan Mantel, Managing Director för Yanmar Marine International, och vi vill kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment av motorer. Samarbetet med Scania innebär att vårt utbud av motorer över 500 hk för nöjesbåtsmarknaden kompletteras på ett positivt sätt. För oss är Scania en perfekt partner som kan leverera högkvalitativa, rena, kompakta och kraftfulla motorer. Därför beslutade vi att inleda ett samarbete med Scania Industri- & Marinmotorer.

De första leveranserna av Scania-motorer kommer att äga rum under hösten 2003 och de första båtarna utrustade med en Yanmar/Scania-motor kommer att finnas i vattnet under 2004.

Scania Industri- & Marinmotorer kommer att producera en Scania-basmotor som utvecklats speciellt för att motsvara Yanmars behov och den kommer att kompletteras och marknadsföras av Yanmar under deras varumärke.

För mer information, kontakta:

Lennart Hjelte, Scania Industri- & Marinmotorer, tel. 08-553 823 17, mobil +070-577 76 45, eller

Annika Stenlund, Scania Industri- & Marinmotorer, mobil 070-578 99 90.