You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania stärker närvaron i Taiwan – inviger leveranscenter för fabriksfärdiga lastbilar

Scania inviger idag en industriell anläggning i Taipei i Taiwan för påbyggnad och utrustning av kompletta fordon direkt till den lokala marknaden. Från anläggningen kommer Scania att leverera fabriksfärdiga fordon av som är anpassade till de krav och driftsförhållanden som gäller i Taiwan.

Etableringen av ett leveranscenter i Taiwan är ett led i Scanias strategi för att stärka positionen på viktiga tillväxtmarknader. Det innebär en kraftig förbättring av Scanias kundstöd på marknaden och är samtidigt ett tydligt tecken på företagets långsiktiga engagemang.

Anläggningen i Taipei kommer att ha en kapacitet för specialanpassning av cirka 500 fordon per år. Initialt kommer anläggningen att ha 20 anställda.

Produktionen omfattar slutmontering (KD) av samtliga lastbilar som ska levereras till marknaden.

Scania kommer att samarbeta med ett antal lokalt utvalda leverantörer av påbyggnader och utrustning. Samarbetet med lokala leverantörer innebär korta led- och leveranstider, vilket är till stor fördel för Scanias expansion i landet.

Verksamheten vid leveranscentret omfattar även inspektion av fordonen före kundleverans (PDI).

Anläggningen i Taiwan är Scanias tredje leveranscenter. I Sydafrika finns sedan 2007 ett center som svarar för leveranser till södra Afrika, och i januari i år startades ett center i Malaysia med ansvar för leveranser av fabriksfärdiga fordon till Malaysia och Thailand.

Senare i år kommer Scania att också att inviga ett leveranscenter i Dubai för att öka närvaron på de växande arabiska Gulmarknaderna.

Scania undersöker också förutsättningarna att etablera leveranscentra i Ryssland och Sydkorea.

För ytterligare uppgifter, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62.