You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar 250 bussar till Angola

Scania har gjort sin hittills största bussaffär i Angola och sålt 250 linjebussar. Bussarna kommer att gå i trafik mellan de större städerna och spela en viktig roll i effektiviseringen av de reguljära kommunikationerna inom landet. Avgörande för valet av Scania var framförallt ett starkt förtroende för Scania som leverantör av en komplett transportlösning.

– Vi ser en stor marknadspotential för Scania i Angola och den här affären är ett bevis på detta, säger Mathias Carlbaum, Sales and Marketing Director Scania Latin America. Vår målsättning är att öka närvaron i landet inom buss- och lastbilssegmenten samt service.

Köpare av de 250 bussarna är GTD Goods, ett portugisiskt företag inom Espirito Santo-koncernen, som varit verksamt i Angola sedan 1993. Företaget är även ansvarigt för finansieringen av bussarna till slutanvändarna.

Nyckeln till affären är enligt GTD Goods ett stort förtroende för Scania som långsiktig partner och leverantör av en komplett transportlösning, med bussar anpassade till de tuffa förhållanden som råder i Angola.

Bussarna kommer att produceras vid Scanias läggning i Brasilien och karosseras av det brasilianska företaget Comil. Leveranserna sker under första halvåret i år.

Angola genomför för närvarande stora satsningar på en uppbyggnad av landet och där spelar utvecklingen av infrastrukturen en viktig roll. För att stärka kommunikationerna inom landet sker nu en utbyggnad av den reguljära linjetrafiken med mer säkra och komfortabla bussar.

Samtliga bussar är byggda på Scanias robusta frontmotorchassi F 330, som med sin väl tilltagna markfrigång är speciellt anpassat för de krävande förhållanden som råder på många marknader i Latinamerika och Afrika. De är tvåaxliga med en längd på 12,5 meter och plats för 49 sittande passagerare samt utrustade med Scanias 11-liters motor på 330 hk.

För ytterligare information, kontakta: Gunnar Boman, Corporate Relations, tel 08 553 89510.