You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar 300 lastbilar till Ukraina

Det ukrainska företaget Europa-Trans har beställt 300 lastbilar av Scania. Ordern är Scanias hittills största enskilda affär i Ukraina

– Europa-Trans planerar att fortsätta att öka sin fordonsflotta och etablera verksamhet i angränsande länder. Vi ser därför en stor potential i den här affären, eftersom Scania är en lastbilsleverantör som också har ett väl utbyggt nät av serviceverkstäder i övriga Europa, säger Andreas Puekker, vd för Scania Ukraine.

Bilarna, två-axliga dragbilar av modellen Scania G420, ska gå i trafik hos den expansiva livsmedelsproducenten Ukramyasoproduct. Europa Trans är ett transportföretag med inriktning på den ukrainska och internationella marknaden.

– För att kunna svara upp till våra kunders krav på tillgänglighet till service kommer vi att i år att öppna ytterligare en verkstad i Kiev, berättar Andreas Puekker.

Scania har funnits representerat på den ukrainska marknaden sedan 1993. Scania Ukraine bildades 1998 och har idag närmare 100 anställda, med huvudkontor i Kiev och sju serviceverkstäder runt om i landet. Under 2007 sålde Scania Ukraine totalt 360 nya lastbilar, vilket var en fördubbling jämfört med 2006 och motsvarade

12 procent av de nya västeuropeiska lastbilar som importerades till landet

– Från att tidigare främst ha varit en marknad för begagnade lastbilar från väst har efterfrågan på nya västeuropeiska lastbilar de senaste åren ökat i samma höga takt som i Ryssland. Stora satsningar på utbyggnad av infrastrukturen i landet, men också ökad export av till exempel jordbruksprodukter ligger bakom den kraftiga ökningen, säger Andreas Puekker.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, Press Manager,

tel 08 553 856 62