You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Finska försvaret köper allhjulsdrivna lastbilar från Scania

Scania har via sitt finska dotterbolag Oy Scan-Auto Ab sålt allhjulsdrivna terrängbilar till det finska försvaret för leverans under 2009 och 2010. Ordern är ännu en bekräftelse på framgångarna med Scanias koncept där standardlastbilar med viss anpassning kan användas för krävande specialuppdrag. Avtalet gäller tjugoen fordon inklusive service- och reparationsavtal, utbildning och dokumentation via Scanias finska återförsäljarnät samt en option på ytterligare fyra fordon.

Scania har tidigare levererat tunga tre- och fyraxliga terrängbilar med allhjulsdrift även till de svenska och holländska försvaren. De senaste månaderna har Scania också fått beställningar på mer än 300 fordon baserade på standardmodeller bland annat från försvaren i Irland, Frankrike, Algeriet och Australien.

Fordonen till finska försvaret är av typ Scania G 380 8x8, det vill säga Scanias nya mellanhöga G-serie, försedda med sovhytt, fyra axlar och drivning på alla hjul. Motorerna är på 380 hk och växlingen sköts automatiskt av växlings¬systemet Scania Opticruise. Bilarna utrustas med kroklyftar från Multilift och kommer att användas till uppdrag inom utbildning och underhåll, samt till system inom luftvärn, artilleri och ledning.

Nyligen fick Scania också en beställning på 26 motorer till 13 nya patrullbåtar från finska kustbevakningen.

För ytterligare information kontakta:

- Thomas Thärnå, Public & Special Vehicles, Scania, tel. +46 70 5708225

- Timo Iltanen, Special Sales, Scan-Auto, tel. +358 500 468113