You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Genombrott för Scanias bussar på Sardinien

Scanias försäljnings- och servicebolag i Italien har tillsammans med den spanska busskarossören Irizar gjort en kraftfull inbrytning på Sardinien och sålt 210 linjebussar till Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST), som är den ledande bussoperatören.

– Bakom framgången ligger ett kundanpassat produktkoncept med den nya linjebussen Scania Irizar i4 och ett komplett serviceupplägg, säger

Bengt Rasmusen, ansvarig för Scanias bussverksamhet i Italien.

ARST är den största bussoperatören på Sardinien i linjetrafiksegmentet och transporterar årligen mer än 12 miljoner passagerare. De 210 nya bussarna från Scania är den del i företagets förnyelse av den nästan 500 stora bussparken mot fordon med bättre miljöprestanda.

Samtliga bussar kommer att levereras under innevarande år. Tungt vägande skäl för valet var också bussarnas goda driftsekonomi och miljöprestanda med Scanias nya 9-liters motor på 280 hk med EGR- teknik och som uppfyller EEV-kravet,

EEV är det skärpta tilläggskrav som införts av EU för att främja användandet av bästa möjliga miljöteknik för känsliga miljöer. Med EGR minskas utsläppen redan under förbränningen, vilket eliminerar behovet av efterbehandlingsutrustning och tankar för tillsatsämnen på fordonet.

Scania Irizar i4 har en iögonfallande design utan kompromisser vad gäller användbarheten och är det senaste erbjudande i segmentet för linje- och beställningstrafik. Karossen är uppbyggd kring en robust stålstruktur och uppfyller de strängare R66-01-kraven för hållfasthet vid vältning som väntas träda i kraft inom några år.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Corporate Relations, tel

070 550 86 06.