You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Starkt servicenät ger försäljningsframgångar i Ryssland

Den ryska matvarukedjan X5 Retail Group har beställt 146 lastbilar av Scania för distributionen av varor inom sitt rikstäckande nät av butiker och stormarknader. Förra året levererade Scania 144 bilar till gruppen. – Affären bekräftar våra kunders förtroende för Scania som leverantör av bilar av hög kvalitet och med låga driftskostnader samt har ett väl utbyggt servicenätverk, säger Scania Russias vd Raimo Lehtiö.

X5 Retail Group N.V. fortsätter att öka andelen Scania i sin fordonsflotta, som tidigare dominerats av bilar av inhemska märken. Med den här ordern kommer drygt hälften av gruppens distributionsfordon i Ryssland att utgöras av Scanialastbilar.

X5 har drygt 600 egna butiker och stormarknader i de stora ryska städerna Moskva, Jekatrinburg och St Petersburg samt ytterligare 600 butiker som drivs på franchisebasis i Ryssland, Ukraina och Kazkakstan.

Samtliga 146 lastbilar, som börjar levereras i september, är två- och treaxliga distributionsbilar försedda med Scanias 9-litersmotor. Bilarna utrustas med skåp av en nationell påbyggare.

Scania har idag närmare 30 serviceverkstäder i Ryssland och planerar att fortsätta utbyggnaden. Under det kommande året öppnas ytterligare 6-8 verkstäder. För att kunna erbjuda alla sina kunder i landet en hög tillgänglighet på reservdelar planerar Scania dessutom att etablera regionala reservdelslager.

Den kraftiga tillväxten på den ryska marknaden för tunga lastbilar fortsatte under 2007. Importen av västeuropeiska märken ökade med 115 procent. Totalt importerades 19 464 bilar, att jämföra med 9 072 under 2006.

Scania blev för sjunde året i rad största europeiska märke i Ryssland med en marknadsandel på 27,4 procent.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62.