You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Holländsk transportkoncern ökar effektiviteten med Scanias fordonsdatorer

Transportgruppen FRITOM utrustar 400 lastbilar av olika märken i sin flotta med Scanias fordonsdatorer. Med Scania Interactor 300 som gemensam plattform effektiviseras kommunikationen och uppföljningen av bolagets transporter.

FRITOM är ett av Nederländernas 25 största transportföretag. Verksamheten är uppdelad i elva dotterbolag med varierande affärsprocesser, vilket ställer stora krav på hantering av ett omfattande informationsflöde.

Valet av Scania som leverantör grundas på att de verktyg för orderhantering och föraradministration som finns inom Scania Fleet Management bäst kan konfigureras med FRITOM:s övriga IT-system för informationsutbyte mellan de olika bolagen och deras fordon – liksom på goda erfarenheter av ett omfattande test av hårdvaran.

Scania Fleet Management är en integrerad del av Scanias omfattande tjänsteutbud som stöder föraren i arbetet och underlättar styrningen av transporter och fordonsflotta.

Fordonsdatorn Scania Interactor 300 är ett verktyg för den professionella användaren och lämpar sig för majoriteten av de vanliga logistiktillämpningarna. Den inkluderar en robust dator med en 6,3-tums färgpekskärm monterad på instrumentpanelen. Den kan installeras i Scania, och i andra lastbilsmärken som uppfyller FMS-standarden (standardprotokoll för fleet management-system överenskommet mellan tillverkarna).

Genom Scania Interactor 300 överförs informationen i transportplaneringssystemet automatiskt till bilarna, samtidigt som fordonens position fortlöpande uppdateras i systemet. Detta möjliggörs med affärsverktygen Scania Order Support och Scania Driver Log.

Scania Order Support är en applikation som enkelt kan integreras med de flesta moderna transportplaneringssystem. Transportuppdrag kan skickas till fordonen direkt från kundens befintliga transportledningssystem. Orderstatus uppdateras fortlöpande och skickas automatiskt till kontoret i realtid. Tjänsten snabbar upp faktureringen och är ett effektivt sätt att hantera arbetsorder.

Scania Driver Log gör det enkelt för föraren att hålla reda på aktiviteter och arbetstider, och de exakta aktivitetsrapporterna är ett bra underlag för lönekalkyler och verksamhetsanalys. Kunder kan välja att integrera Scania Driver Log i sitt befintliga administrationssystem eller nå den via Scania Fleet Management Internet portal.

För ytterligare information, kontakta: Hans-Åke Danielsson, Press Manager,

tel. 08-553 856 62, epost hans-ake.danielsson@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 32 800 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2006 uppgick faktureringen till 70,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 5,9 miljarder kronor.

Scanias pressreleaser finns på internet, www.scania.com