You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania stärker närvaron på den spanska stadsbussmarknaden

Scania har gjort en av sina största bussaffärer i Spanien och sålt 110 stadsbussar till det kommunala bussbolaget Empresa Municipal de Transportes ( EMT) i Madrid. Bussarnas mycket goda bränsleekonomi med Euro 4-motorer och EGR-teknik var avgörande för valet av Scania. EMT är drivande i utvecklingen mot mer miljöanpassade fordon och har idag fem Scania etanolbussar i testtrafik.

– Det här är en order som ytterligare stärker vår närvaro på den spanska stadsbussmarknaden, säger Javier Calvarro ansvarig för Scania Hispanias bussförsäljning.

Bussarna är av låggolvstyp och kommer att karosseras av den spanska tillverkaren Castrosua, som Scania har en lång affärsrelation med. Leveranserna kommer att ske under 2008 och 2009

Samtliga bussar kommer att utrustas med Scanias nya 9-liters Euro 4-motor på 270 hk med EGR-teknik, som inte kräver några tillsatser. Motorerna är kända för sitt höga vridmoment och sin goda bränsleekonomi.

Madrid testar etanolbussar för miljöns skull

EMT som har en flotta på 2000 bussar, satsar hårt på att utveckla kollektivtrafiken och därmed bidra till en bättre stadsmiljö i Madrid. Bolaget har länge drivit på utvecklingen mot mer miljöanpassade bränslen, bland annat inom ramen för sitt deltagande i BEST-konsortiet (BioEthanol for Sustainable Transport), som verkar för storskalig användning av etanol som fordonsbränsle.

Inom ramen för BEST-projektet har Scania levererat 5 etanolbussar till EMT, som sedan någon månad är i drift i Madrid.

I BEST-projektet deltar förutom Madrid även Stockholm, Rotterdam, Dublin, La Spezia (Italien), Baskien (Spanien), Nanyang (Kina) och São Paulo.

Med etanoldrift kan koldioxidutsläppen minskas med upp till 90 procent jämfört med en motor som körs på fossilt bränsle.

Scania har levererat mer än 600 etanolbussar till den svenska kollektivtrafiken under 15 år, och tekniken har gett avsevärda miljövinster.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 52