You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania i nytt samarbete med kinesisk busskarossör

Scania och det kinesiska bolaget Jiangsu Alfa Bus har idag i närvaro av Sveriges statsminister och Kinas president undertecknat ett samarbetsavtal om tillverkning och marknadsföring av bussar. I ett första steg kommer Scania att leverera 25 ledbusschassier som ska karosseras av Alfa Bus.

– Det här är ett avtal i linje med Scanias strategi att gå in i samarbeten som tydligt definierar parternas ansvar och åtaganden, säger Scania Chinas vd Mats Harborn.

Alfa Bus är ett privatägt företag med säte i Jiangsu-provinsen som tillverkar bussar för såväl stadstrafik som turist- och linjebussar. Bolaget kommer med stöd av Scania även att ansvara för marknadsföringen av de Scaniabussar som tillverkas.

– Genom samarbetet med Alfa Bus får vi ökade möjligheter att visa den kinesiska marknaden vad Scania står för när det gäller driftsäkerhet, passagerarkomfort och låg miljöpåverkan, säger Mats Harborn.

Samarbetet inleds med en leverans av 25 treaxliga ledbusschassier med lågt golv och utrustade med Scanias 9-litersmotor, som med EGR-teknik uppfyller utsläppskravet Euro 4 utan efterbehandling. Bussarna är avsedda för trafik i städer med så kallade BRT-system (Bus Rapid Transport).

– Marknaden för BRT-bussar växer kraftigt. Uppemot ett hundratal kinesiska städer har redan beslutat att införa systemet, säger Scanias Kinachef.

Vid söndagens kontraktssignering mellan Scania och Alfa Bus deltog förutom Kinas president Hu Jintao och Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt även utrikesminister Carl Bildt och näringsminister Maud Olofsson. Foto finns för nedladdning på www.scania.com

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 070 346 88 11.