You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Förändringar i Scanias verkställande ledning

Martin Lundstedt har utsetts till chef för Franchise and Factory Sales och Urban Erdtman har utsetts till chef för Sales and Services Management. Båda kommer att ingå i Scanias verkställande ledning (Executive Board).

Martin Lundstedt, 40, innehar idag befattningen Senior Vice President Franchise and Factory Sales och är medlem av Scanias koncernledning (Group Management). Han anställdes vid Scania 1992 som trainee och tillträdde sin första chefsbefattning 1996. Mellan åren 2001 och 2005 var han chef för Scania Production Angers, Frankrike.

Martin Lundstedt ersätter Per-Erik Lindquist, som beslutat att lämna Scania per den 1 juli i år.

– Per-Erik Lindquist har under många år bidragit till Scanias positiva utveckling, och därför kan jag inte annat än beklaga att han beslutat sig för att lämna bolaget, säger vd Leif Östling.

Urban Erdtman, 62, innehar idag befattningen Senior Vice President Sales and Services Management och är medlem av koncernledningen. Han anställdes vid Scania 1989 och har haft ett flertal ledande befattningar. 1998 utsågs han till chef för Sales and Marketing och medlem av Scanias verkställande ledning, en position som han innehade fram till 2001. Efter att under fyra års tid ha varit vd för Svenska Volkswagen återvände han till Scania 2005.

Urban Erdtman efterträder Hans-Christer Holgersson, som har utsetts till vd för Scania Great Britain och den 1 september efterträder Dan Hoij, som går i pension.

Storbritannien är Scanias största marknad, såväl när det gäller omsättning som antalet sålda fordon. Scanias brittiska återförsäljarorganisation har 90 serviceställen som erbjuder nya och begagnade fordon samt ett brett utbud av service- och finansieringstjänster.

Porträtt finns tillgängliga på Scanias hemsida, www.scania.com

Kontakt: Cecilia Edström, Corporate Relations, tel 08 553 835 57.