You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania tar stor order på stadsbussar i Nya Zeeland

NZ Bus, Nya Zeelands största stadsbussoperatör, har beställt 150 stadbussar av Scanias senaste modell för leverans 2007-2009. Faktorer som miljöteknologi (Euro 4 och Euro 5 med EGR) och ett treaxligt chassi som ger hög passagerarkapacitet var avgörande för valet av Scania. Ordern innebär att Scania blir en stor stadsbussleverantör i Nya Zeeland.

– Passagerarkapacitet, driftsekonomi och emissionsteknik var egenskaper som avgjorde till vår fördel, säger Henrik Henriksson, Vice President Scania Buses and Coaches.

NZ Bus har en fordonsflotta på drygt 1 000 fordon. Flottan förnyas årligen med cirka 50 bussar, vilka kommer att levereras av Scania under åren 2007-2009. Karosseringen av Scanias busschassier görs av DesignLine, som är Nya Zeelands ledande busskarossör.

Scania har varit representerat i Nya Zeeland sedan 1970-talet. Distributören CablePrice Ltd har sedan år 2000 sålt cirka 20 turistbussar per år. Ordern från NZ Bus gör Scania och CablePrice till en stor leverantör även av stadsbussar.

För ytterligare information, kontakta, Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 32 800 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Busstillverkningen sker i Sverige, Brasilien och Mexiko. Karossering av bussar sker i Polen och Ryssland.

Scanias pressreleaser finns på internet, www.scania.com