You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania satsar på förarnas hälsa

När Scania ger sig ut på Sverigeturné för att presentera sina fordon och tjänster står även hälsan i fokus. Förarna erbjuds hälsotest, ergonomisk rådgivning och massage. – För Scania är det viktigt med välmående bilar. Och på samma sätt som bilen ska vara i gott skick ska även föraren vara det, säger Sigvard Orre på Scania Sverige.

Långa dagar med många mil bakom ratten och korta vilopauser sätter sina spår. Att frågor som rör kost och hälsa är viktiga visar en undersökning som Scania genomfört bland europeiska lastbilsförare. Med detta som bakgrund väljer Scania Sverige att utöka sin Road Show med möjlighet till hälsotest och -rådgivning.

Den rullande hälsocentralen ingår i Scanias satsning på att lyfta fram lastbilsförarens stora betydelse för trafiksäkerhet, miljö och transportekonomi.

– Föraren är en mycket viktig tillgång för åkeriet. Med en välmående, skicklig, och trafiksäkerhetsmedveten förare finns bara vinnare: individen, transportören, samhället och miljön, säger Sigvard Orre.

Det är under de dagar som Scanias återförsäljare ordnar Öppet Hus som lastbilsförarna ges möjlighet att testa sin hälsa och få rådgivning. Under de närmaste månaderna handlar det om följande orter:

Lund 28-29 april i Lund

Västerås 25-26 maj

Oskarshamn 29-30 juni

Mer information om Scania Road Show 2007 finns på www.scania.se

Scania arbetar aktivt med att stärka medarbetarnas välbefinnande. Sjukfrånvaron på är låg: 4,6 procent – en siffra som placerar Scania i topp bland svenska verkstadsindustriföretag och som är jämförbar med tjänsteföretag som banker och försäkringsbolag.

Förutom resurser för friskvård, sjukvård och rehabilitering, omfattar Scania hälsoverksamhet expertis inom arbetsmiljö och psykosociala frågor. I den svenska hälsoverksamheten arbetar ett hundratal personer, varav hälften är egna anställda.

För ytterligare information, kontakta, Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62