You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania korar Australiens bästa lastbilsförare

27-årige David Whyte segrade i finalen av Young Australian Truck Driver 2007, som i helgen avgjordes i Sydney. Han är den första av vinnarna i den globala tävling som Scania under året genomför i nära 40 länder på fem kontinenter i syfte att hitta världens bästa lastbilsförare.

Förartävlingarna är ett led i Scanias globala initiativ för att höja yrkesförarnas status och visa på deras stora betydelse för både trafiksäkerhet och transportörernas lönsamhet.

David Whyte från Melbourne-förorten Glenhuntly vann den australiska finalen – och en ny Scanialastbil – i konkurrens med 16 andra finalister. I finalen fick deltagarna visa prov på sina färdigheter i bland annat precisionskörning och trafiksäkert beteende.

– Allmänhetens bild av oss lastbilsförare behöver förändras. Vi är professionella människor, som vet vad vi gör och som älskar att köra. Därför behövs en större förståelse och tolerans för vårt jobb bland övriga trafikanter, sade David Whyte, som har åtta års erfarenhet som yrkesförare.

Drygt 1 500 unga australienska lastbilsförare har deltagit i tävlingen, som Scania arrangerar i samarbete med landets åkeriförbund och med stöd av sponsorer som Shell, Continental Tyres, National Transport Insurance, Freighter och Fleetmark.

Senast gången Scania genomförde världens största tävling för lastbilsförare var 2005, och då deltog 30 000 unga förare från 26 europeiska länder, liksom Argentina, Brasilien, Taiwan och Sydafrika. Vid årets upplaga har antalet deltagande länder utökats med, förutom Australien, Sydkorea, Malaysia, Singapore, Botswana, Namibia och Tanzania. I Europa har dessutom Bulgarien tillkommit. I de afrikanska länderna, liksom i Malaysia och Singapore, inbjuds även bussförare att delta.

Förutom tävlingsmomenten anordnar Scania trafiksäkerhetsseminarier i de deltagande länderna, många av dessa i samarbete med Världshälsoorganisationen WHO. Scania kommer att finnas representerat vid WHO:s internationella trafiksäkerhetsvecka 23-29 april, liksom även vid EU:s Road Safety Day i Bryssel den 27 april.

Porträtt på vinnaren David Whyte finns tillängligt på Scanias hemsida.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08-553 856 62