You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias fleet management-tjänster ökar effektiviteten för samarbetande åkeriföretag

Scanias fordonsdator har blivit ett viktigt verktyg för att hålla reda på logistikflöden och arbetstider vid de holländska transportföretagen Vortex och Intrapex. När de båda företagen beslutade sig för att samarbeta utrustades samtliga 85 lastbilar med Scania Interactor 300.

Det var i mitten av 2006 som Vortex och Intrapex beslutade sig för att ingå en allians. Företagen, som båda har uppdrag för bland annat bilindustrin, ser stora synergivinster genom samarbetet.

– Inom vissa områden har vi redan lyckats minska kostnaderna med upp till 30 procent. Genom att utrusta hela flottan med Scanias fordonsdatorer räknar vi med att få en effektivare planeringsprocess och en bättre kommunikation med våra bilar. Vi sänker våra egna kostnader och höjer kvaliteten på våra tjänster, säger Pjeer Brokamp och Henny Vollenberg, som är chefer för Vortex och Intrapex.

– Vårt val av fordonsdator baseras på att Scania Fleet Management inte bara kan leverera vad som utlovas utan även på att Scania har ett mycket bra servicenät, säger de båda ägarna.

Genom Scania Interactor 300 överförs informationen i transportplaneringssystemet automatiskt till bilarna, samtidigt som fordonens position fortlöpande uppdateras i systemet. Detta möjliggörs med affärsverktygen Scania Order Support och Scania Driver Log.

Scania Order Support är en applikation som enkelt kan integreras med de flesta moderna transportplaneringssystem. Transportuppdrag kan skickas till fordonen direkt från kundens befintliga transportledningssystem. Orderstatus uppdateras fortlöpande och skickas automatiskt till kontoret i realtid. Tjänsten snabbar upp faktureringen och är ett effektivt sätt att hantera arbetsorder.

Scania Driver Log gör det enkelt för föraren att hålla reda på aktiviteter och arbetstider och de exakta aktivitetsrapporterna är ett bra underlag för lönekalkyler och verksamhetsanalys. Kunder kan välja att integrera Scania Driver Log i sitt befintliga administrationssystem eller nå den via Scania Fleet Management Internet portal.

Fordonsdatorn Scania Interactor 300 är ett verktyg för den professionella användaren och lämpar sig för majoriteten av de vanliga logistiktillämpningarna. Den inkluderar en robust dator med en 6,3-tums färgpekskärm monterad på instrumentpanelen. Den kan installeras i Scania, och i andra lastbilsmärken som uppfyller FMS-standarden (standardprotokoll för fleet management-system överenskommet mellan tillverkarna)

För ytterligare information, kontakta Peter Eriksson, Scania Fleet Management, tel. 08 553 83989