You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias prestigefulla dubbeldäckare testas i Hongkongs stadstrafik

Två av Scanias innovativa treaxliga dubbeldäckare kommer att testas i den krävande stadstrafiken i Hongkong. Scania och bussbolaget KMB i Hongkong har tillsammans utvecklat bussen för att passa de extrema förhållandena i denna stora stad.

Bussen är en del av Scanias omfattande utbud av kollektivtransportfordon som drar nytta av Scanias modulkoncept och goda tillgång till reservdelar och verkstäder. EGR-systemet för avgasrening utan efterbehandling eller tillsatser talade starkt för Scania.

Med tre miljoner passagerare per dag är KMB (Kowloon Motor Bus Company) ett av världens största kollektivtrafikföretag. KMB, med anor från 1933, lägger särskild vikt vid transporteffektivitet och miljöhänsyn i sin verksamhet, liksom vid säkerhet och komfort för passagerare och förare. De extrema trafikförhållandena och den besvärliga miljösituationen i Hongkong var avgörande vid KMBs beslut att välja ett fordon med lägre miljöpåverkan och högre effektivitet.

Utsläppsminskning

Scanias avgasreningsteknik med EGR (exhaust gas recirculation, avgasåterföring) var särskilt intressant för KMB eftersom den inte kräver efterbehandling eller tillsatsämnen. Inga extra tankar behövs på fordonet. Utsläppen hanteras genom effektiv förbränning i motorn. Scania förordar EGR i stadstrafik eftersom tekniken ger låga utsläpp oavsett driftförhållanden.

Förbränningstekniken bygger på Scanias moduluppbyggda motorprogram, med samma cylinder och förbränningsrum i olika motorkonfigurationer. Scania kan därför koncentrera sin motorutveckling till att fortlöpande optimera och förfina en enda cylinder. För transportören säkerställer det hög tillgänglighet genom god tillgång på reservdelar och att komponenterna är kända för verkstäderna.

Den treaxliga bussen drivs av Scanias 9-liters Euro 4-motor, känd för sin driftekonomi, hållbarhet och körglädje. Prestandan är generöst tilltagen med 310 hk och 1550 Nm, vilket ger kraft över även med luftkonditioneringen på full effekt. Motorn är kopplad till en 6-växlad automatisk växellåda från ZF med integrerad retarder.

Föraren i fokus

Vid allt utvecklingsarbete prioriterar Scania lösningar som hjälper föraren att fatta rätt beslut. En förare som trivs och har full kontroll gör ett bättre arbete. Viktiga förutsättningar är en förstklassig ergonomi, förarplats med god överblick, en stol som är justerbar i flera ledder samt hängande pedaler för att förhindra trötthet och påfrestningar på musklerna. Syftet är att förbättra trafiksäkerheten, energieffektiviteten och komforten, vilket i sin tur märks i transportföretagets resultaträkning.

Säkerhetsfunktioner

Bussen har skivbromsar på alla hjul för att ge väl tilltagen bromskraft på backiga stadsrutter. Elektroniskt styrda bromsar förbättrar responsen och sparar tryckluft, vilket i sin tur ger bättre bränsleekonomi. Luftfjädringen runt om är också elektroniskt styrd för maximal komfort och stabilitet. Tryckluftskompressorn fyller systemet när motorn inte belastas, till exempel i nedförsbackar eller vid motorbromsning, vilket också sparar bränsle. Den treaxliga bussen med stödaxel bakom drivaxeln har utmärkt manövrerbarhet på trånga stadsgator. Elsystemet bygger på en CAN-buss, en robust och driftsäker med möjliggör många integrerade extrafunktioner.

Utmärkande design

Aluminiumkarossen som formgivits av Scania byggs i samarbete med Caetano i Storbritannien. Den har typiska runda Scaniadrag som ger bussen ett karaktäristiskt utseende i Hongkongs hetsiga stadsbild. För att minska vikten, utan att det påverkar stommens styrka, används kompositmaterial där det är lämpligt. Den låga vikten bidrar till låga driftkostnader och hög passagerarkapacitet.

Passagerarflödet underlättas av det långa låggolvsutrymmet och interiörens utformning som gör det enkelt för passagerarna att förflytta sig i bussen. Detta i kombination med den treaxliga konstruktionen gör det möjligt att ha fler säten än i konkurrerande fordon.

Klimatet i Hongkong och den stora passagerarkapaciteten ställer höga krav på luftkonditioneringen som drivs hydrauliskt av ett kraftuttag på motorn, vilket ger bra prestanda även vid hög belastning. Hydraulisk drift gör att kompressorerna drivs med konstant hastighet med optimerad ljudnivå.

Långsiktig närvaro i Asien

Scania strävar efter att erbjuda kompletta fordon till sina kunder, utvecklade i nära samarbete med utvalda karossörer. Det säkerställer att slutprodukten är anpassad för varje användningsområde.

Scania har som strategi att metodiskt bygga ut sitt servicenätverk med ett långsiktigt perspektiv och därigenom säkerställa att eftermarknadsstöd finns tillgängligt innan försäljningen börjar i större skala. Det innebär att transportörerna alltid kan lita på att Scanias servicenätverk håller deras fordon igång.

Innan försöken i Hongkong drar igång har det nya dubbeldäckarkonceptet genomgått omfattande utprovning vid Scanias testanläggning i Södertälje. Försöken i Hongkong kommer att utvärderas efter ett års daglig drift i staden.

Scania har varit representerade i Asien sedan början av 1960-talet och i Hongkong sedan tidigt 1980-tal. Omkring 35 000 lastbilar och 5000 bussar har sålts genom åren. Bara i Hongkong är 500 Scaniabussar i drift och av dessa är 25 dubbeldäckare.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef, tel 08 553 856 62.