You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Många följer med när Scania flyttar från Sibbhult och Falun

Över 100 medarbetare i Falun och Sibbhult väljer att följa med när Scania under nästa år flyttar axel- och växellådstillverkningen till Södertälje. Vidare har Scanias arbete med att hitta ersättningsindustrier, ett år efter beslutet, resulterat i mer än 400 arbetstillfällen till de berörda orterna.

– Det är positivt att så många redan bestämt sig för att flytta med, säger Per Hallberg ansvarig för produktion och inköp i Scanias verkställande ledning. Samtidigt vet vi att många ännu inte bestämt sig, så siffran kommer säkert att öka betydligt. Det finns en gedigen kunskap bland medarbetarna i Falun och Sibbhult, och den vill vi ha kvar inom Scania.

Arbetet med att skaffa ersättningsindustrier har skett i nära samarbete med respektive kommun.

Huvuddelen av arbetstillfällena kommer med de företag som tar över delar av Scanias befintliga produktion. I Falun är det LEAX och Zakrisdalsverken AB och i Sibbhult är det SwePart och Sibbhultsverken AB, som under 2007 startar sina verksamheter.

Scanias dotterbolag Dynamate kommer att finnas kvar på båda orterna och arbeta med underhållsverksamhet åt de nyetablerade företagen.

Flera nya företag, bland annat startade av egna medarbetare, kommer successivt att starta sina verksamheter på Scanias industriområden. Det kommer att skapa ytterligare arbetstillfällen.

– Arbetet med att hitta fler företag fortsätter och vi är övertygande om att det kommer att innebära ytterligare arbetstillfällen till både Falun och Sibbhult, säger Per Hallberg

Flytten av verksamheterna kommer att vara genomförd under semestern 2008 och den årliga besparingen beräknas till mer än 300 miljoner kronor med full effekt från 2009.

För ytterligare information, kontakta:

- Gunnar Boman, Corporate Relations, tel 08 553 89510

- Hans-Åke Danielsson Presschef, tel 08 553 856 62