You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania investerar i motorproduktion.

Scania investerar för att öka produktionskapaciteten för motorer. - Vi har skrivit en avsiktsförklaring med GM Powertrain om ett förvärv av dess produktionsanläggning i Södertälje, säger Per Hallberg i Scanias verkställande ledning.

Förvärvet ger Scania möjlighet att öka produktionskapaciteten för bearbetning av motorkomponenter och starta tillverkning av insprutningssystem till motorer.

- Det är ett viktigt steg i arbetet med att öka Scanias totala produktionskapacitet till 100 000 fordon år 2010, säger Per Hallberg. En fördel är också att vi får produktion och produktutveckling i nära anslutning till varandra.

Scania kommer att erbjuda samtliga anställda vid GM Powertrains produktions-anläggning anställning i Scania och kommer därigenom att få tillgång till personal med lång erfarenhet av motortillverkning.

- Enligt planerna kommer vi att under 2009 successivt starta tillverkning i de delar av anläggningen som GM frigör, säger Per Hallberg. Tillverkningen kommer att omfatta bearbetning av motorkomponenter och en ny generation högtrycksinsprutare (XPI).

Scania har sedan 1992 ett framgångsrikt samarbete med den amerikanska motortillverkaren Cummins för utveckling och tillverkning av insprutningssystem till motorer. Samarbetet har lett fram till Scania HPI, det insprutningssystem som idag används i Scanias fordon och som kommer att ersättas av XPI. Produktionen sker i ett gemensamägt bolag med tillverkning i USA, Mexiko och i framtiden i Sverige.

-Med XPI kan vi erbjuda våra lastbils- och busskunder bästa tänkbara driftsekonomi samtidigt som utsläppen minskas så att vi klarar miljökraven för både Euro 5 och 6, säger Per Hallberg.

För ytterligare information, kontakta:

- Gunnar Boman, Corporate Relations, tel 08 553 89510

- Stina Thorman, Head of Investor Relations, tel 08 553 837 16

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 32 800 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2006 uppgick faktureringen till 70,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 5,9 miljarder kronor.

Scanias pressreleaser finns på internet, www.scania.com