You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar 53 bussar till privat bussoperatör i Polen

Scania levererar 53 OmniCity låggolvsbussar till PKS Grodzisk Mazowiecki, ett privat företag som tillhandahåller kollektivtrafik i Warszawa. Affären omfattar även ett 10-årigt avtal om reservdelsförsörjning liksom utbildning av förare och servicetekniker. Bussarna tillverkas vid Scanias polska fabrik i Słupsk.

Scania etablerar sig på Warszawamarknaden efter att stadens myndigheter beslutat att privatisera kollektivtrafiken och bjudit in privata transportörer att lämna anbud.

– År 2010 kommer upp till 50 procent av Warszawas kollektivtrafik att ombesörjas av privata transportörer och stadens transportsystem kommer att behöva ytterligare 400 nya bussar.

Scania fick kontraktet genom att erbjuda stadsbussar av högsta kvalitet och driftsäkerhet liksom den lägsta driftkostnaden.

Detta är den första stadsbussordern från ett privat företag på den konkurrensutsatta och prestigefyllda Warszawamarknaden. Scanias stadsbussar, både nya och begagnade, är redan kända bland passagerarna i flera polska städer såsom Kraków, Słupsk och Olsztyn.

Bussarna till Warszawa levereras under 2007.

För ytterligare information, kontakta:

– Stina Thorman, Head of Investor Relations, tel. 08-553 837 16

– Gunnar Boman, Corporate Relations, tel. 08-553 89510

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 32 800 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2006 uppgick faktureringen till 70,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 5,9 miljarder kronor.

Scanias pressreleaser finns på internet, www.scania.com