You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Klart med ytterligare 50 arbetstillfällen i Sibbhult

SwePart Transmisson AB, en etablerad leverantör till fordonsindustrin tar över delar av Scanias produktion vid anläggningen i Sibbhult. – Därmed tar vi ytterligare ett steg i arbetet med att skaffa ersättningsarbeten till Sibbhult, säger Scanias produktionsdirektör Per Hallberg.

Tillsammans med det avtal som skrevs med Sibbhultsverken AB i juni fjol har Scania säkerställt cirka 200 ersättningsjobb till Sibbhult, efter beslutet att koncentrera den europeiska produktionen av axlar och växellådor till Södertälje.

SwePart Transmission, som är ett bolag inom Hexagonkoncernen, kommer att ta över tillverkning av vissa komponenter till Scanias växellådor. Verksamheten i Sibbhult kommer att starta under andra halvåret 2007 och inledningsvis ha cirka 50 anställda.

– Med den stora kompetens som SwePart Transmission har inom transmissionsområdet kommer vi att kunna utveckla verksamheten med en långsiktig och kvalitetsmedveten leverantör av växellådskomponenter, säger Per Hallberg.

SwePart Transmission har lång erfarenhet som leverantör till fordonsindustrin. Verksamheten omfattar tillverkning av kundspecifika växellådor och precisionsslipade kugghjul samt andra transmissionsdetaljer.

För ytterligare information, kontakta:

Gunnar Boman, Corporate Relations, tel 08 553 89510 el 070 550 8606