You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Stor order till Scania från ledande logistikföretag

Scania levererar 151 dragbilar till Disfrimur, som är ett av Spaniens största logistikföretag. Affären omfattar även tjänster som finansiering och reparations- och underhållsavtal. Scanias höga servicetillgänglighet och bränslesnåla bilar med motorer som klarar Euro 4 med EGR-teknik avgjorde märkesvalet.

– För att få leverera lastbilar till Disfrimur handlar det om att kunna motsvara samma höga nivå av punktlighet, flexibilitet och effektivitet som bolaget erbjuder sina kunder, säger Norberto Alonso, som är ansvarig för Scanias försäljning till stora åkerier i Spanien.

Disfrimur tillhör de ledande företagen inom den spanska transportsektorn och är speciellt inriktat på leveranser av färskvaror till livsmedelskedjor. Det är ett tillväxtföretag som satsar på att optimera sina kunders leveranskedja genom att ta ansvar för varulogistik och transporter. Företaget har en också en stark position när det gäller trafiksäkerhetsmedvetande och miljöhänsyn.

Samtliga 151 bilar som nu levereras är utrustade med Scanias raka sexcylindriga motor på 480 hk, som med EGR-teknik (exhaust gas recirculation) klarar avgaskravet Euro 4 utan efterbehandling. Att avgaserna renas utan tillsatser underlättar för såväl föraren som åkeriet, eftersom det bara är att tanka diesel.

Dagens leverans innebär att Scania svarar för 60 procent av bilarna i Disfrimurs flotta på drygt 500 fordon.

För frågor, kontakta:

- Hans-Åke Danielsson, presschef, tel. 08 553 856 62

- Stina Thorman, Head of Investor Relations, tel 08 553 837 16