You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania stärker greppet om den ryska bussmarknaden

Scanias framgångar på den ryska bussmarknaden fortsätter. Under 2006 ökade orderingången med 60 procent jämfört och uppgick till 400 bussar, vilket är den högsta siffran någonsin. Scania är idag den dominerande tillverkaren bland de västeuropeiska märkena i Ryssland.

– Framgångarna beror på att vi har produkter som är väl anpassade till de ryska kundernas krav på driftsäkra och bränsleeffektiva bussar, säger Hans Hansson, ansvarig för Scanias bussförsäljning. De uppskattar också vårt starka servicenät och regionala reservdelslager som bidrar till hög tillgänglighet på kundernas fordon.

Huvuddelen av försäljningen under året gjordes tillsammans med inhemska karossörer, som Scania har etablerat ett samarbete med.

Drygt 40 procent av försäljningen var stads- och linjebussar ur Scania eget bussprogram, Omni, som tillverkas vid monteringsanläggningen i St Petersburg.

Sedan starten 2002 har Scania producerat cirka 800 bussar där, varav drygt 700 till den ryska marknaden. Övriga har gått på export till i huvudsak Sverige.

Samtliga bussar som nu levereras från St Petersburg är utrustade med Scanias 9-liters Euro 4-motorer med EGR-teknik, som på ett effektivt sätt säkrar miljöprestanda och driftsekonomi.

– Många av våra kunder är privata bussföretag i regionerna kring Sankt Petersburg och Moskva, men också i andra städer som satsar på att förnya sina flottor av äldre bussar till mer kostnadseffektiva och miljöanpassade bussar, säger

Alexander Sergeev, försäljningsdirektör vid Scania Russia.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Corporate Relations, tel 070-5508606.