You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania gör stor affär i den brasilianska gruvindustrin

Vale do Rio Doce, ett av världens största gruvföretag, väljer Scania som leverantör av anläggningsbilar och verkstadstjänster. Totalt handlar det om minst 300 lastbilar, varav 120 nyligen har levererats. Bilarna ska användas för transport av järnmalm vid ett stort gruvprojekt i den brasilianska delstaten Minas Gerais.

– Våra lastbilar har ett bredare användningsområde och anses vara mer effektiva och ha ett högre andrahandsvärde än de dumprar som traditionellt används inom gruv- och anläggningsgruvindustrin. Dessutom har vi ett väl utbyggt nät av egna verkstäder som innebär att vi kan hålla en hög servicenivå, säger Christopher Podgorski, som är chef för Scanias försäljning i Brasilien.

Beställningen omfattar fyraxliga tippbilar med drivning på två axlar (8x4), avsedda för tunga transporter. Bilarna är utrustade med en 420 hk-motor och tillsatsbromssystemet Scania Retarder. Scanias återförsäljare Itaipú Máquinas Veículos kommer att svara för service och underhåll av fordonen.

Scania var först med att introducera den här typen av lastbilar i Brasilien 2001. Idag finns mer än 700 Scanialastbilar med hjulkonfigurationen 8x4 i trafik i Minas Gerais gruvdistrikt.

Även i länder som Chile och Mexico ökar Scanias försäljning i gruv- och anläggningssegmentet. Allt fler kunder väljer Scania tack vare fordonens goda prestanda och låga driftskostnader samt ett väl utbyggt servicenät.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62, e-post hans-ake.danielsson@scania.com

Scanias pressreleaser finns på Internet, www.scania.com