You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania introducerar Euro 5-motorer med EGR under 2007

I samband med Scanias kapitalmarknadsdag idag tillkännagav Scanias utvecklingsdirektör Hasse Johansson att företaget under 2007 kommer att börja introducera sin nya motorplattform för Euro 5. På dessa motorer använder Scania EGR, avgasåterföring, utan någon efterbehandling för att möta Euro 5. Tekniken kräver inte att åkeriet eller föraren hanterar några tillsatser vid tankning och inga extra installationer behövs på fordonet.

– Scania ligger i täten i branschen när det gäller att möta miljökrav och kundbehov, sa Hasse Johansson.

– Under 2007 kommer Scania att börja introducera en ny serie Euro 5-motorer med EGR och Scania XPI, ett nytt bränsleinsprutningssystem som bygger på common-rail-teknik. Vi börjar i det största fjärrtrafiksegmentet.

– De nya motorerna klarar Euro 5 utan att det kostar extra bränsle, avslutade Hasse Johansson.

För två år sedan introducerade Scania som första tunga lastbilstillverkare sina första Euro 4-motorer med EGR-teknik (exhaust gas recirculation, avgasåterföring). Sedan dess har Scania introducerat ett omfattande program av Euro 4- och Euro 5-motorer med både EGR- och SCR-teknik (selective catalytic reduction).

Det innebär att Scanias kunder kan välja den teknik de föredrar för Euro 4 och Euro 5. Erfarenheter av Euro 4 och Euro 5 i daglig drift ger vid handen att lastbils- och busskunder föredrar EGR därför att den tekniken är bekvämare i många applikationer.

EGR leder tillbaka en del avgaser in i motorn för att minska kväveoxidutsläppen. Scanias högtrycks bränsleinsprutning minskar utsläppen av partiklar. Kombinationen av dessa tekniker har gjort att Scania kan möta Euro 4 och nu Euro 5 utan något efterbehandlingssystem.

SCR är en efterbehandlingsmetod som renar avgaserna efter förbränning genom att en urealösning sprutas in i avgaserna.

För ytterligare information, kontakta Per-Erik Nordström, Manager Product Affairs,

tel. 070-5535577.