You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania och Hino utvidgar samarbetet med försäljning av medeltunga lastbilar i Sydkorea

Scania och den japanska fordonstillverkaren Hino har tecknat avtal om distribution av Hinos medeltunga lastbilar på den sydkoreanska marknaden. Försäljningen inleds våren 2007.

– Genom samarbetet med Hino, som i likhet med Scania har ett mycket starkt varumärke, kan vår organisation erbjuda även medeltunga lastbilar med högt teknikinnehåll och med goda bränsle- och miljöprestanda. Både Scania och Hino ser en stor framtida potential i den här typen av samarbete, säger Scanias Koreas vd Sangwon Lee.

Scania förfogar genom dotterbolaget Scania Korea Ltd. över ett heltäckande nät bestående av 22 försäljnings- och servicepunkter. Särskild personal kommer att svara för försäljningen av de medeltunga lastbilarna.

Det var i mars 2002 som Scania och Hino ingick en strategisk allians. Sedan 2003 marknadsför Hino Scanias dragbilar på den japanska marknaden.

– Samarbetet med Hino har utvecklats väl. Utöver gemensamma marknadssatsningar sker ett regelbundet kunskaps- och erfarenhetsutbyte inom såväl forskning och utveckling som produktion som skapar fördelar för båda bolagen, säger Scanias vd Leif Östling.

För ytterligare information, kontakta Stina Thorman, Head of Investor Relations,

tel 070 518 37 16.