You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania redovisar stark orderingång i fjärde kvartalet – ökning med 31 procent i oktober-november

Vid dagens kapitalmarknadsdag bekräftade Per-Erik Lindquist, Group Vice President Franchise and Factory Sales, att Scanias orderingång är fortsatt stark.

– Den fortsatt starka underliggande efterfrågan på transportkapacitet avspeglas i en hög orderingång. Den största ökningen är hänförlig till de europeiska marknaderna, vilket styrker vår övertygelse om att kunderna föredrar EGR-teknik som bästa val för emissionskravet Euro 4, som gäller från den 1 oktober, sade Per-Erik Lindquist.

Det råder brist på transportkapacitet i Europa och utbudet av begagnade lastbilar är begränsat.

Scania är en av två tillverkare i Europa som levererar EGR-motorer. Nyligen beställde det holländska transportföretaget Vos Logistics Scania 1000 dragbilar i Euro 4-utförande med EGR-teknik.

– Vi har levererat drygt 12 000 fordon utrustade med EGR-motorer. Motorer med vår EGR-teknik har väldokumenterat god bränsleförbrukning, hög tillförligtlighet och enkel hantering – det är bara att tanka diesel.

– Den starka orderingången innebär att vi idag tar beställningar för leverans under andra kvartalet nästa år, sade Per-Erik Lindquist.

För ytterligare information, kontakta Stina Thorman, Head of Investor Relations,

tel 070 518 37 16.