You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Nya motorer för Euro 4 och Euro 5 – några av många nyheter från Scania

Scania presenterar nu ett omfattande motorprogram som uppfyller de europeiska avgaskrav som gäller inom EU från oktober nästa år (Euro 4) samt även motorvarianter som i förtid möter 2009 års krav (Euro 5), som kommer att finnas på marknaden 2006. En annan motornyhet är marknadens starkaste V8-a på 620 hk. Dessutom introduceras en helt ny serie växellådor samt utökade s k Fleet Management-tjänster.

Samtliga nyheter kommer att visas vid den internationella lastbilsutställningen i Amsterdam den 14-22 oktober (pressdag den 13 oktober). 

Från hösten 2005 kan Scanias kunder välja mellan Euro 3, Euro 4 eller Euro 5 och totalt 21 motorversioner. Motorns dragkraft – körbarheten – har förbättrats ytterligare för alla nya motorer. I kombination med de nya växellådorna, tillsatsbromssystemet Scania Retarder och det automatiska växlingssystemet Scania Opticruise kan kunderna optimera drivlinan för alla typer av transporter.

Scania använder den bekväma och robusta EGR-tekniken (exhaust gas recirculation) för Euro 4 för alla radmotorer, dvs. de raka fem- eller sexcylindriga motorerna. Scania EGR innehåller patenterade lösningar som är unika och som säkerställer såväl miljöprestanda som driftsekonomi.

Till de kraftfulla V8-motorerna använder Scania SCR-teknik (selective catalytic reduction) för att säkerställa kylkapacitet och absolut högsta prestanda i alla lägen.

Redan under nästa år erbjuder Scania en version av 12-liters- respektive 16-litersmotorn i Euro 5-utförande. Dessa motorer är framtagna för att möta efterfrågan från främst kunder som kör genom Tyskland och som kan dra nytta av de lägre motorvägsavgifter som gäller ända fram till 2009. Under 2006 kommer även en 9-liters Euro 5-motor avsedd främst för stadsbussar.

Nytt växellådsprogram

Efter 15 framgångsrika år byts Scanias hela växellådsprogram ut under år 2006. De nya växellådorna är en del av Scanias optimerade drivlinor som ger kunden stora möjligheter att skräddarsy sina fordon för alla typer av transporter. En rad förbättringar och nya valmöjligheter ökar produktiviteten och tillförlitligheten ytterligare. 

 

Trots att vridmomentkapaciteten ökat för att klara de nya starkare motorerna så har vikten minskat väsentligt – upp till 69 kg lägre, beroende på konfiguration. 

Fler fleet management-tjänster

Från oktober 2005 utökar Scania sitt utbud av konkurrenskraftiga fleet management-tjänster och -produkter. Scania Fleet Management baseras på ett nytt, GPRS-baserat kommunikationskoncept som erbjuder säker och tillförlitlig kommunikation till fast pris över hela Europa. Tjänsterna, som hjälper åkeriet att sänka kostnaderna, och minska administrationen, kan skräddarsys för kundens speciella behov och integreras med transport- och logistiksystem på kontoret. 

Utbudet av tjänster inom Scania Fleet Management omfattar allt från navigering och stöd för orderhantering, fakturering och löneadministration till uppföljning av fordonsflottans och enskilda förares effektivitet. Tjänsterna kompletteras med tre nya fordonsdatorer med stora pekskärmar som möjliggör full interaktion mellan kontor och förare. En stor fördel för transportörer med flera fordonsmärken i vagnparken är att datorerna även kan användas i konkurrentprodukter. Allt detta gör Scania Fleet Management till det mest omfattande, flexibla och användarvänliga systemet på marknaden.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08-553 856 62

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N5039SE] Hans-Åke Danielsson