You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Världens största tävling för unga lastbilsförare avgjord Belgisk seger i Young European Truck Driver

Laurens D’Huyvetter, 28-årig belgare som kör volymgods för åkeriet BV Vervoer Ter Vichten, tog hem förstapriset – en splitter ny Scania R-serielastbil – vid finalen av den internationella förartävlingen Young European Truck Driver. Finalen, som avgjordes i Södertälje, samlade 27 förare från hela Europa och lockade närmare 10 000 åskådare.

Laurens D’Huyvetter fick genom segern revansch på regerande mästaren Michele Sandri från Italien, som även fick se sig besegrad av tvåan Milan Jakúbek från Slovakien. 

Cirka 13 000 europeiska lastbilsförare deltog i tävlingen, som har vänt sig till unga yrkesverksamma förare, födda 1970 eller senare, av tunga lastbilar inom den Europeiska Unionens medlemsländer samt Norge, Schweiz och Turkiet. 

I tävlingen ingick moment som precisionsmanövrering och ekonomisk körning, liksom teoretiska prov om bestämmelser och säkerhetsfrågor. Reglerna för tävlingen anknyter till det nya direktiv om fortbildning av lastbils- och bussförare som utfärdats av Europakommissionen. 

Scanias satsning på Young European Truck Driver genomförs med stöd av Europakommissionen och IRU (International Road Transport Union) och med Michelin och Shell som sponsorer. Scania har tagit initiativ till liknande tävlingar i Latinamerika, där lika många deltar som i Europa, och även i Sydafrika och Asien.

Medaljörerna vid finalen av Scania Young European Truck Driver 2005:

1. Laurens D’Huyvetter, NV Vervoer Ter Vichten, Belgien

2. Milan Jakúbek, JMD špedicía, Slovakien

3. Michele Sandri, Andreatta, Materiali Inerti, Italien

Den fullständiga resultatlistan och övrig information från tävlingen kommer att finnas tillgänglig på Scanias hemsida söndagen den 18 september.

Bildtext foto 1: Belgaren Laurens D’Huyvetter tog hem segern i Young European Truck Driver

Bildtext foto 2: Laurens D’Huyvetter fick emot förstapriset, en splitter ny lastbil, av Scanias VD Leif Östling.

Bildtext foto 3. Segraren i Young European Truck Driver 2005 Laurens D’Huyvetter, omgiven av tvåan Milan Jakúbek, t h, och trean Michele Sandri.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef, 

tel 08-553 856 62.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.