You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar motorer till Vägverkets färjor

Scanias moderna 16-liters marinmotor blir drivkälla i Färjerederiets fem största färjor.

Fyra av färjorna trafikerar Hönöleden i Bohuslän och den femte tjänstgör i Lysekil. Hönöleden är den mest trafikerade färjelinjen i landet med ett genomsnitt av 5 700 fordon per dygn.

 

Färjorna har idag motorer från mitten av 90-talet som behöver bytas efter många års intensiv drift. Färjerederiet har valt Scania som leverantör av 20 st 16-liters V8-motorer med en effekt på 365 kW (ca 500 hk).  Varje färja utrustas med fyra motorer.

Färjerederiet har ställt höga krav på bra bränsleekonomi i kombination med låga emissioner. Genom att välja en av de modernaste marindieselmotorerna på marknaden och kombinera dem med CRT-filter, vilket består av ett partikelfilter och en oxidationskatalysator, kommer emissionerna att minska drastiskt.

Scanias 16-litersmotor är utrustad med bland annat Scanias elektroniska motorstyrningssystem EMS (Engine Management System). EMS gör det möjligt att programmera varje enskild motor så att den motsvarar specifika krav på till exempel varvtal och belastning. Den utvärderar tusentals viktiga data varje sekund för att anpassa insprutningstidpunkt och bränslemängd för att säkerställa optimal förbränning och bränsleförbrukning i förhållande till driften.

Bytet av motorer kommer att utföras av Djupviks varv på Tjörn som ingår i Swede Ship Marine AB och påbörjas i slutet av året.

För ytterligare information kontakta:

Annika Stenlund

Communications Manager på Scania Industri- & Marinmotorer

telefon 08-553 899 90

mobil 070-578 99 90

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 30 000 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2004 blev faktureringen 56,7 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 6,0 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

[N05033SE] Annika Stenlund