You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Interschutz 2005: Premiär för Scanias nya CrewCab

Scania premiärvisar den senaste generationen av Scania CrewCab, hyttprogrammet för räddnings- och brandfordon, vid Interschutz 2005 i Hannover. Nya CrewCab har getts en förhöjd säkerhetsnivå och hytterna har underkastats samma slagprov som Scanias ordinarie lastbilshytter, i dag lastbilsvärldens mest krävande, vilket gör hytterna till branschens säkraste.

- Säkerheten är av största vikt, och speciellt när det handlar om besättningar som snabbt skall sättas in i arbetet med att rädda andra, säger Sales Manager Special Vehicles Håkan Lionell, Scanias specialist på räddningsfordon.

CrewCab-konceptet, som medger besättningar på upp till åtta personer, sitter i dag på brandbilar runt om i världen. Scania CrewCab med sina fyra instegsdörrar kom med Scanias 4-serie under senare delen av 1990-talet och blev snabbt en succé. I dag har cirka 2 000 enheter levererats.

CrewCab ingår i Scanias ordinarie modulsystem och är alltså fabriksbyggd med samma kvalitet som gäller för övriga Scaniahytter. Hit hör också arbetet med ergonomi och då inte bara med tanke på föraren utan hela besättningen:

- Det handlar om hur man sitter, bälten, förvaring… här har de framsteg som Scania gjorde med R-serien, och som låg till grund för utmärkelsen Truck of the Year 2005, direkt förts över till nya CrewCab, säger Håkan Lionell. 

Nya P-seriens CrewCab kommer i version CP28 för 5-6 personer och en större, CP31, för 6-8 personer. 

- Fabriksbyggd innebär att vi slipper fördröjda ledtider ut mot kund, understryker Håkan Lionell. Hytten är därmed också mer förberedd för arbetet hos påbyggaren.      

   

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N05023SE] Bo Östlund