You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Staffan Bohman och Peter Wallenberg jr föreslås till nya ledamöter i styrelsen för Scania AB

Inför Scanias bolagsstämma den 29 april har styrelseledamöterna Rolf Stomberg och Marcus Wallenberg undanbett sig omval. Till efterträdare har nominerats Staffan Bohman och Peter Wallenberg jr.

Staffan Bohman, född 1949, var under åren 1999-2004 VD för Gränges AB och Sapa AB, och dessförinnan VD för DeLaval AB. Idag innehar Staffan Bohman styrelseuppdrag i Atlas Copco AB, Sapa AB, Trelleborg AB, Dynapac AB och OSM AB samt ordförandeskapet för Institute of International Business (IIB) vid Handelshögskolan i Stockholm och är även ledamot i Tysk-Svenska Handelskammaren

Peter Wallenberg jr, född 1959, är VD för Grand Hotel Holdings, som omfattar Grand Hotel Stockholm, Berns och Chinateatern. Han är styrelseledamot i bl a SEB Kort AB, General Motors Norden AB, Stockholmsmässan AB, Kungliga Automobilklubben, Stockholms Handelskammare, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, W Capital Management AB och ordförande i stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.

För ytterligare information, kontakta:

• Stina Thorman, Head of Investor Relations,

   tel 08-553 837 16

• Hans-Åke Danielsson, Press Manager,

   tel 08-553 856 62

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N05014SE] Hans-Åke Danielsson