You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias motorteknik belönad med Stora Teknikpriset

– Det är våra kunder som är de största vinnarna. Det forskningsarbete som jag och Scania har belönats för innebär att de får tillgång till motorer som klarar kommande miljökrav utan efterbehandling av avgaserna och med låg bränsleförbrukning.

Det säger Lars Tegnelius, ansvarig för Prestanda och emissioner inom Motorutveckling på Scania, som igår av Kronprinsessan Victoria fick ta emot tidningen Ny Tekniks och Vinnovas utmärkelse Stora Teknikpriset.

Juryn var enig om att tilldela Lars Tegnelius priset för hans insatser med att på ett nydanande sätt sänka både kväveoxids- och partikelutsläppen från Scanias dieselmotorer. Tekniken innebär att utsläppen sänks genom förbättrad förbränning, utan vare sig tillsatser eller efterbehandling av avgaserna.

Lars Tegnelius framgångsrika utvecklingsarbete bidrog till att Scania som första  tillverkare av tunga lastbilar redan i september 2004 kunde leverera bilar med en miljömässigt bättre motor som uppfyller de avgaskrav som införs den 1 oktober 2005 (Euro 4). Bilar med Euro 4-motor gynnas av lägre vägavgifter i länder som Tyskland, Österrike och Schweiz.

– Jag ser valet av Lars Tegnelius och Scanias EGR-motorer som vinnare av Stora Teknikpriset som ett erkännande av vår ledande ställning inom dieselmotorutveckling, säger Urban Johansson, ansvarig för utveckling av drivlinan på Scania. 

Lars Tegnelius har bland annat lett arbetet med att optimera Scanias radmotorer så att de klarar utsläppsnivåerna enligt Euro 4. Egenutvecklade system såsom Scania HPI och Scania EGR har använts vid optimeringen. Prov visar att Scania med denna teknik och ett nytt insprutningssystem även kan nå Euro 5 inom några år.

Scania HPI (high pressure injection) är ett bränsleinsprutningssystem som klarar mycket höga insprutningstryck. Extra höga insprutningstryck gav betydligt lägre partikelutsläpp än vad lagen kräver för Euro 4. Det gav en marginal som kunde utnyttjas för att få ner utsläppen av kväveoxid. 

Scania HPI utvecklades tillsammans med den amerikanska motortillverkaren Cummins under 1990-talet och produceras av Scania och Cummins i en gemensamt ägd anläggning i USA. 

Scania EGR (exhaust gas recirculation, avgasåterföring) utnyttjar en delmängd av motorns avgaser, som kyls och förs tillbaka in i förbränningsrummet. De kylda avgaserna sänker förbränningstemperaturen och därmed kväveoxidutsläppen.

Stora Teknikpriset delas ut årligen av Ny Teknik och Vinnova. Kandidaterna utses av en jury bestående av namnkunniga personer från näringsliv och forskningssfär. Priset utgörs av ett stipendium på 300 000 kr. Ett grundläggande krav för att tekniska lösningar ska kunna nomineras är att de har resulterat i färdigutvecklade produkter ”som påverkar företagens lönsamhet och bidrar till en hållbar ekonomisk utveckling”. 

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, Presschef, 

telefon 08-553 856 62, e-post hans-ake.danielsson@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 30 000 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2004 blev faktureringen 56,7 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 6,0 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

[N05010SE] Per-Erik Nordström