You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias EGR-teknik kandidat till prestigefylld utmärkelse

Lars Tegnelius, Scania, har nominerats till Stora Teknikpriset för sina insatser med att på ett nydanande sätt sänka både kväveoxids- och partikelutsläppen från Scanias dieselmotorer. Tekniken innebär att utsläppen sänks genom förbättrad förbränning, utan tillsatser eller efterbehandling av avgaserna.

– Vi är mycket stolta över att Lars Tegnelius och Scanias EGR-motorer är med och kandiderar till Stora Teknikpriset, säger Urban Johansson, ansvarig för utveckling av drivlinan på Scania. Scania kan med denna teknik uppnå Euro 4 utan efterbehandling av avgaserna och utan att det krävs några extra åtgärder från våra kunder. Prov visar att Scania med denna teknik och ett nytt insprutningssystem även kan nå Euro 5 inom några år.

Lars Tegnelius är ansvarig för Prestanda och emissioner inom Motorutveckling på Scania. Han har bland annat lett arbetet med att optimera Scanias radmotorer så att de klarar utsläppsnivåerna enligt Euro 4 utan efterbehandling av avgaserna. Egenutvecklade system såsom Scania HPI och Scania EGR har använts vid optimeringen:

Scania HPI (high pressure injection) är ett bränsleinsprutningssystem som klarar mycket höga insprutningstryck. Extra höga insprutningstryck gav betydligt lägre partikelutsläpp än vad lagen kräver för Euro 4. Det gav en marginal som kunde utnyttjas för att få ner utsläppen av kväveoxid.

Scania HPI utvecklades tillsammans med den amerikanska motortillverkaren Cummins under 1990-talet och produceras av Scania och Cummins i en gemensamt ägd anläggning i USA. Lars Tegnelius deltog i detta utvecklingsarbete.

Scania EGR (exhaust gas recirculation, avgasåterföring) utnyttjar en delmängd av motorns avgaser, som kyls och förs tillbaka in i förbränningsrummet. De kylda avgaserna sänker förbränningstemperaturen och därmed kväveoxidutsläppen.

Stora Teknikpriset är nyinstiftat och kommer att delas ut vartannat år av Ny Teknik och Vinnova. Kandidaterna utses av en jury bestående av namnkunniga personer från näringsliv och forskningssfär. Priset, som är ett stipendium på 300 000 kr, delas ut av Kronprinsessan Victoria vid en ceremoni på IVA den 15 februari.

Ett grundläggande krav för att tekniska lösningar ska kunna nomineras är att de har resulterat i färdigutvecklade produkter ”som påverkar företagens lönsamhet och bidrar till en hållbar ekonomisk utveckling”.

Efter en omfattande inventering och granskning av experter har juryn nominerat fyra bidrag till 2005 års pris:

Lars Tegnelius, Scania. Drivande i arbetet med en dieselmotor som klarar stränga miljökrav utan efterbehandling av kväveoxider och partiklar.

Karl Gustaf Derman, egen företagare och serieinnovatör. Har i samverkan med flera stora svenska företag utvecklat en rad produkter med världsrykte.

Lars Harder och Thomas Lundholm, B4Industry, har utvecklat en mjukvara som mäter verkstadsprocesser i realtid – ett verktyg för att förbättra kvaliteten i verkstaden.

Carl-Ejnar Sölver, ABB Power Technologies, representant för ett stort antal personer som utvecklat en frånskiljande brytare för transformatorer. Den spar pengar och minskar risken för strömavbrott.

Juryns ordförande är Hans Strandberg, chefredaktör på Ny Teknik. Övriga ledamöter: Ingela Agrell, Stiftelsen för strategisk forskning. Staffan Helgesson, Creandum riskkapitalister. Gunilla Jönson, rektor Lunds Tekniska Högskola. Margareta Norell Bergendahl, professor integrerad produktutveckling, prorektor KTH. Claes Wilhelmsson, tidigare forskningsdirektör Astra. Roland Andersson, professor i innovationsteknik vid Märlardalens högskola.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, Presschef,

telefon 08-55385662, e-post hans-ake.danielsson@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

[N05005SE] Per-Erik Nordström