You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Stark tillväxt för Scanias bussar i Ryssland

Sedan starten 2002 har Scania sålt 250 bussar i Ryssland som tillverkats i landet, 100 av dem till Sankt Petersburg. Bara under 2004 uppgick försäljningen till hela 136 bussar och utbudet kompletteras nu med en intercitymodell.

År 2002 startades Scania Peter och då inleddes också sammansättningen av kompletta stadsbussar med Scania Omni-kaross i Sankt Petersburg i samarbete med Scania Russia i Moskva. Bussarna har huvudsakligen levererats till privata bussföretag i regionerna kring Sankt Petersburg och Moskva, men även till Sibirien och andra stater i landet, allt som en del av den pågående förnyelsen av äldre bussflottor.

Utöver försäljningen av kompletta bussar i Sankt Petersburg levererar Scania också chassier från Sverige till lokala karossörer över hela Ryssland. Chassiförsäljningen under 2004 uppgick till ca 140 enheter.

– Stadsbussen Scania OmniLink har gett kollektivtrafiken i Sankt Petersburg ett nytt ansikte, säger Ken Tärnström, försäljningsansvarig på Scania Omni, Scanias dotterbolag för busstillverkning. Det faktum att bussen byggs i staden har gjort den extra uppmärksammad. Passagerarna uppskattar det låga golvet som underlättar på- och avstigning och den goda åkkomforten. Bussbolagen får också det stöd de behöver vad gäller reservdelar och service.

– Scania har blivit en respekterad aktör i stadsbussegmentet. Vi går nu in i intercitysegmentet med Scania OmniLine, som också den sätts samman i Sankt Petersburg. Den passar perfekt för långresor på ryska vägar, avslutar Ken Tärnström.

Scania OmniLink är en lågentrébuss med lågt golv och insteg utan trappsteg vid fram- och mittdörrarna. Många kunder väljer också till en bakdörr för att förbättra passagerarflödet. Aluminiumkarossen är lätt och robust. Karossdelarna är enkla att reparera och återvinna. Bussen drivs av Scanias 9-liters Euro 3-motor med 230 hk i kombination med en automatväxellåda från ZF.

Även intercitybussen Scania OmniLine har kaross helt i aluminium och Scanias 9-litersmotor, vanligtvis med 310 hk och antingen manuell eller automatisk växellåda.

 

Scanias sammansättningsanläggning ligger vid floden Neva och har omkring 200 anställda. Delar och komponenter kommer mestadels från Sverige men andelen rysktillverkade artiklar ökar successivt.

För ytterligare information, kontakta Ken Tärnström, Scania Omni, tel. 070-3623600 eller Gunnar Boman, Scania Corporate Relations, tel. 08-55389510.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Sydamerika är Scania ett av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljningen sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige. Busschassitillverkningen sker i Sverige, Brasilien och Mexiko. Busskarossering sker i Polen och Ryssland.

[N05003SE] Per-Erik Nordström