You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania lanserar elegant brittisk dubbeldäckare

Scania breddar sitt utbud av kompletta bussar med en ny dubbeldäckare, skräddarsydd för den engelska marknaden. Hög kvalitet och en mjuk och vänlig formgivning ger transportföretaget extra prestige.

Scania breddar sitt utbud av kompletta bussar med en ny dubbeldäckare, skräddarsydd för den engelska marknaden. Hög kvalitet och en mjuk och vänlig formgivning ger transportföretaget extra prestige.

– Vi har stora förhoppningar om att OmniCity-dubbeldäckaren ska ta en stor del av marknaden för dubbeldäckare, som för närvarande omfattar 1100 fordon per år, säger Hans Hansson, VD på Scania Omni, Scanias dotterbolag för utveckling och tillverkning av kompletta bussar.

– Det finns en stor och stabil efterfrågan på dubbeldäckare i Storbritannien. Våra högkvalitativa produkter är mycket flexibla och har stor potential. Vi erbjuder också attraktiva servicelösningar via Scanias omfattande försäljnings- och servicenätverk i Storbritannien.

Den nya dubbeldäckaren har utvecklats av Scania i Sverige i nära samarbete med stora engelska bussföretag och Scanias engelska försäljnings- och serviceorganisation.

Dubbeldäckaren bygger på Scania OmniCity, en låggolvsbuss som har blivit populär i många länder i Europa sedan den introducerades 1996. OmniCitys mjuka, rundade former med stora glasytor startade en ny trend bland stadsbussar som sedan dess har anammats av flera andra tillverkare.

– Den nya dubbeldäckaren har alla möjligheter att bli en trendsättare. Exteriören är unikt mjuk och sammanhängande med stora tonade rutor, som ger en ljus och luftig interiör, säger Hans Hansson.

– OmniCity-dubbeldäckaren har en unik kombination av egenskaper. Totalhöjden på bara 4,21 meter innebär att bussen kvalificerar sig som en ”low-bridge double-decker”. Ändå uppfyller båda våningarna kraven på inre takhöjd som ställs av ”Transport for London”.

– Smart planering av interiören gör att passagerarna kan förflytta sig smidigt samtidigt som antalet sittplatser är större än hos konkurrenterna. Karossen som är helt i aluminium sparar vikt och ger större passagerarkapacitet samtidigt som den är enklare att reparera och återvinna.

– Scania OmniCity är en mycket konkurrenskraftig produkt som är känd för sin bränsleekonomi och livslängd. Den säljer bra i flera länder, inklusive Skandinavien, Italien och Frankrike samt även Storbritannien.

* * *

Scanias Omni-serie omfattar kompletta bussar för stads-, förorts- och intercitytrafik. Den helt modulariserade serien drivs av Scanias 9-liters Euro 3-dieselmotorer med etanol- och gasdrift som tillval. Samtliga modeller har aluminiumkaross byggd på en kraftig aluminiumstomme.

Servicelösningar kan skräddarsys för varje enskilt bussföretag. Den lokala Scaniarepresentanten kan erbjuda service av en hel bussflotta antingen genom Scanias egna serviceverkstäder eller på plats hos bussföretaget.

* * *

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

• Ken Tärnström, Scania Omni, tel. 070-3623600,

e-post ken.tarnstrom@scania.com

• Geoff Bell, Scania (Great Britain) Ltd, tel. +44 797 4957748,

e-post geoff.bell@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Sydamerika är Scania ett av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljningen sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige. Busschassitillverkningen sker i Sverige, Brasilien och Mexiko. Busskarossering sker i Polen och Ryssland.

[N05001SE] Per-Erik Nordström