You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania utsett till Brasiliens mest beundrade företag

Scania har återigen utsetts till det mest beundrade företaget i Brasilien i sin bransch. Undersökningen har gjorts av den ansedda affärstidningen Carta Capital och speglar det brasilianska näringslivets samlade syn på de mest framgångsrika företagen.

– Vi är förstås både stolta och glada över denna prestigefyllda utmärkelse. Senast vi fick priset, år 2002, hade vi i stort sett bara påbörjat det omfattande strategiska förändringsarbete som vi nu genomfört i Scanias kommersiella och industriella verksamhet i Sydamerika. Att nu åter få utmärkelsen känns som ett erkännande av det framgångsrika arbete som alla i vår organisation har medverkat till, säger Hans-Christer Holgersson, VD för Scania Latin America.

Utmärkelsen ”Most Admired Company”, vars förlaga är den amerikanska tidningen Fortunes årliga företagsranking med samma namn, baseras på intervjuer med drygt 1 000 ledningspersoner inom brasilianskt näringsliv. Scanias namn dominerade bland rösterna i kategorin lastbilstillverkare. Priset delades nyligen ut vid en ceremoni i São Paulo under närvaro av bland andra Brasiliens president Luis Ignacio Lula da Silva.

Scania har byggt lastbilar och bussar i Brasilien sedan 1957 och har genom åren sålt cirka 170 000 fordon, varav flertalet fortfarande trafikerar de brasilianska vägarna.

Scanias produktionsanläggningar i Sydamerika ingår i bolagets globala produktionssystem och levererar även färdiga lastbils- och busschassier till andra kontinenter.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, tel. 08-553 856 62.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

Scanias pressreleaser finns på internet, www.scania.com

[N04025SE] Hans-Åke Danielsson