You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Föreslagna ändringar i Scanias styrelse

Inför styrelsevalet vid den ordinarie bolagsstämman i Scania AB (publ) måndagen den 3 maj 2004 har aktieägare, som tillsammans representerar mer än 50% av röstetalet för samtliga aktier i bolaget, till nyval föreslagit Vito H Baumgartner och Sune Carlsson.

Till omval föreslås Peggy Bruzelius, Andreas Deumeland,

Bernd Pischetsrieder, Lothar Sander, Rolf Stomberg, Marcus Wallenberg och

Leif Östling. Clas Åke Hedström och Cees van Lede har undanbett sig omval.

Bakgrund, styrelseledamöter föreslagna till nyvalSune Carlsson, född 1941, är styrelseordförande i Atlas Copco AB och ledamot av styrelsen för Investor AB, Autoliv Inc. och Picanol NV.

Vito H Baumgartner, född1940, har varit Group President i Caterpillar Inc. och är ledamot av styrelsen för AB SKF, PartnerRe Ltd. och Northern Trust Global Services.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

Scanias pressreleaser finns på internet,

www.scania.com

[N04007SE] H-Å Danielsson