You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania på RAI-utställningen 2003

• Scania Longline – den ultimata fjärrtransporthytten • Krocknoskoncept – räddar 900 liv • Ny lastbilskörningstävling 2005 • Fleet Management – nya tjänster

På årets lastbilsutställning i Amsterdam, som öppnar idag,  sätter Scania fokus på lastbilsföraren, förarens kompetens och olika stödfunktioner. Scania Longline – den nya förlängda hytten för internationella rutter – visas publikt för första gången. Vidare demonstreras krockegenskaperna hos Scanias krocknoskoncept, liksom tjänsterna inom Scania Fleet Management .

Scania Longline, som presenterades som ett hyttkonceptet i september 2002, är nu i produktion. Den förlängda hytten med högt tak och stort boutrymme bakom föraren är unik på marknaden.

Scanias konceptlastbil med krocknos, visad i form av en skalmodell, är konstruerad för att ge extra skydd åt personbilar vid frontalkollisioner. Med bara små anpassningar av gällande längd- och viktrestriktioner skulle det vara möjligt att rädda de 900 liv per år. Konceptet är också ett formgivningsexperiment med syfte att få reaktioner och synpunkter.

Scania presenterar sina heltäckande fleet management-tjänster, där det s k kontorsgränssnittet är det internetbaserade Scania Fleet Management Portal. Tjänsterna som erbjuds inkluderar lokalisering (tracking), zonlarm, meddelandetjänst, positionering, fordonsdata samt rapporter för övervakning och uppföljning. Föraren har tillgång till färddata, positionering, larm, personligt överfallslarm, ruttplanering, körtid, meddelandetjänst och integrerad GSM-telefon med handsfree.

Young European Truck Driver 2003 – Scanias paneuropeiska lastbilsförartävling anordnad i samarbete med EU-kommissionen – var den största som någonsin arrangerats i Europa. Framgången med tävlingen, som lockade till sig 6 000 unga förare från 20 länder, har gjort att Scania har beslutat om en ny tävling år 2005.

Ett representativt urval av de fordon som marknadsförs på den europeiska marknaden finns också utställda, liksom nya komponenter och system för anläggningskörning.