You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania säljer 150 V8-lastbilar till spanskt transportföretag

Scania har sålt 150 dragbilar i det prestigeladdade tunga V8-segmentet till det spanska transportföretaget Turbo Paconsa C.A. – Det är en viktig order med tanke på att det rör sig om ett så stort antal av våra mest exklusiva lastbilar med 16-litersmotorer på 580 hk, säger Bengt Thorsson, ansvarig för Scanias lastbilsförsäljning i västra Europa.

Det är Scanias dotterbolag Scania Hispania som sålt fordonen till Turbo Paconsa C.A, Där kommer de att ersätta äldre fordon i företagets flotta och därmed bidra till bättre bränsleekonomi och minskad miljöpåverkan

Turbo Paconsa C.A transporterar i huvudsak frukt och grönsaker mellan Spanien och Tyskland. De har cirka 400 fordon i sin flotta varav 140 Scania.

Försäljningen inkluderar även serviceavtal för samtliga fordon. – Något som allt fler kunder efterfrågar och som visar på att de uppskattar vårt internationella servicenät, säger Bengt Thorsson.

Affären med Turbo Paconsa är Scanias hittills enskilt största med lastbilar i det tyngsta V8-segmentet.

Spanien är idag Scanias femte största lastbilmarknad med drygt 1800 lastbilar registrerade under första halvåret och med en marknadsandel på 13,4 procent under samma period.