You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania och Hino

Scanias strategiska allians med japanska Hino har nu manifesterats med den första leveransen till kund, Hoshiyama Transport. Hoshiyama knöt sina kontakter med Scania i samband med Tokyomässan där Scania för första gången visade upp sina produkter i Japan.

Hoshiyama Transport transporterar livsmedel i regionen kring Tokyo och har i dag 23 bilar i sin lastbilsflotta. Den nya Scaniabilen – en R124 med 440 hk turbocompoundmotor – har symboliskt fått registreringsnummer 1.

Nästa leverans sker redan om några dagar till en kund i Nagoya.

Parallellt med introduktionen är mekanikerutbildningen för serviceverkstäderna i full gång. Den sker hos Hino som ställt i ordning välutrustade utbildningslokaler. Där utbildar nu Scania  lärare som sedan i sin tur utbildar mekaniker hos återförsäljare och kunder.

Efter några års diskussioner ingick Scania och den japanska lastbilstillverkaren Hino en allians för att stärka företagens marknadstäckning. Ett av de första projekten i avtalet blev möjligheten för Hino att sälja Scanias tunga dragbilar på den japanska marknaden.

Samtidigt identifierades ett antal samarbetsområden där de båda företagen successivt kan öka sina intäkter och sänka sina kostnader. Ett sådant område är att dra nytta av det gemensamma kunnandet inom emissionstekniken för att fortsätta minska miljöpåverkan från dieselmotorer.