You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Nytt regionhuvudkontor i Sydafrika

Med sitt starkaste år hittills bakom sig, sedan återstarten i landet 1995, inviger Scanias helägda dotterbolag Scania South Africa Pty Ltd ett nytt huvudkontor i Aeroton, strax väster om Johannesburg, för koordinering av verksamheten i hela södra Afrika-regionen. Samtidigt flyttas sammansättningen av lastbilar och bussar dit till en ny gemensam anläggning.

Därmed blir Johannesburg centrum för Scanias montering av lastbilar och bussar för södra Afrika. Förändringen innebär att bussmonteringsfabriken i Pietersburg i norra Sydafrika stängs.

Det nya huvudkontoret utgör det nav kring vilket Scaniaaffären vidareutvecklas också i grannländerna Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi samt Mocambique.

Ulf Grevesmühl, VD i Scania South Africa Pty Ltd, säger att det är rätt att investera i Sydafrika just nu:

- Affären utvecklas i linje med våra planer. År 2002 blev det bästa året hittills för Scania i landet efter nystarten 1995 med totalt 650 sålda lastbilar och bussar. Av dessa såldes 110 lastbilar och 150 bussar till de övriga länderna i regionen.

Den tidigare lastbilsfabriken i Elandsfontein blir nu en ny anläggning för försäljning och service. Det tidigare huvudkontoret inriktas helt på den växande lokala försäljningen i Johannesburgsområdet.