You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Yanmar premiärvisar Scania-motor

Första resultatet av samarbetet mellan Scania Industri- & Marinmotorer och Yanmar Marine premiärvisas i dagarna på båtmässan i Düsseldorf. Det är en 12-liters marinmotor på 720 hk för nöjesbåtar.

I oktober 2002 undertecknade Scania och Yanmar en överenskommelse som innebär att Yanmar har rättigheten att sälja och marknadsföra Scanias marinmotorer till nöjesbåtsbranschen i hela världen.

Premiär för Yanmars marknadsföring av Scania-motorer äger rum på nöjesbåtsmässan Boot i Düsseldorf, Tyskland. På plats finns en 720-hk motor målad i Yanmars vita färg och med Yanmars logotyp, baserad på Scanias 12-litersmotor.

– Scanias målsättning med samarbetet är att på några års sikt kunna öka vår volym av motorer för nöjesbåtar, säger Lennart Hjelte, Senior Vice President och ansvarig för Scania Industri- & Marinmotorer. Samarbetet innebär också att vi kan koncentrera oss på att sälja motorer till den marina yrkestrafiken, men ändå vara delaktiga i nöjesbåtsbranschen.

Yanmar kommer på sikt att sälja marinmotorer baserade på alla storlekar av Scanias motorer. De första leveranserna beräknas äga rum under hösten 2003.

För mer information, kontakta:

Lennart Hjelte, Scania Industri- & Marinmotorer, tel. 08-553 823 17, mobil 070-577 76 45, eller

Annika Stenlund, Scania Industri- & Marinmotorer, mobil 070-578 99 90.