You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania säljer ytterligare 100 gasbussar i Australien

Scania har sålt ytterligare 100 gasdrivna stadsbussar till Brisbane i Australien. – Orden är en uppföljning av en tidigare affär på 120 gasbussar och bekräftar att vi har en konkurrenskraftig produkt säger Kaj Färm VD, för Scania Australia. Köpare är Brisbane City Council och gasbussarna ingår i stadens satsning på att förbättra miljön.

Bussarna kommer att levereras under de kommande två åren. De ingår som en del i Brisbanes strategi att under en femårsperiod förbättra miljön och stärka kollektivtrafiken.

Scanias bussar har sedan länge en stark ställning i Australien.

– I år har vi mer än fördubblat försäljningen, säger Kaj Färm och vi har en markandsandel på cirka 20 procent. Australien är också Scanias största marknad för gasbussar, med mer än 320 sålda.

Gasbussarna till Brisbane är byggda på Scanias låggolvschassi L94 UB4x2 och försedda med aluminiumkaross från den inhemska karossören Volgren, som Scania har ett nära samarbete med. Gastankarna på taket är byggda i kompositmaterial, vilket innebär att de är både lätta och starka. Aktionsradien med full tank är 450 km.

Den längsmonterade 260-hk gasmotorn bygger på Scanias 9-liters dieselmotor. En gasmotor arbetar enligt Ottoprincipen och är därmed tystare än en motor med konventionell bränsleinsprutning.

– Det i kombination med låga emissionsnivåer gör gasmotorn mycket lämplig för bussar i stadstrafik, där miljökraven är extra höga, säger VD Kaj Färm.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Scania Business Communications, tel. 08-55389510, 070-5508606. e-post gunnar.boman@scania.com