You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias bussar starkt framåt i Storbritannien

Scanias bussar är på frammarsch i Storbritannien. – Under de senaste veckorna har vi sålt 145 bussar och vi har mer i pipeline, säger Geoff Bell VD för Scania Bus & Coach. 2002 kommer att bli ett starkt år för Scanias bussförsäljning i England.

– Vi ser nu resultatet av vår breddning av produktprogrammet och en intensivare satsning på stadsbussegmentet. Samtidigt forsätter framgångarna på turistbuss-sidan, säger Geoff Bell. Scania har också gjort flera inbrytningar hos nya kunder i Storbritannien, som idag är Scanias tredje största bussmarknad i Europa.

En viktig prestigeorder för Scania är den på 25 låggolvsbussar till Londons storflygplats Heathrow. Bussarna är av modellen Scania OmniCity och kommer att levereras till kunden, Menzies Aviation Support Services, i början av 2003, för att gå som shuttle-bussar på Heathrow. Här finns enligt Geoff Bell också goda möjligheter till att sälja fler bussar.

Vidare har Scania sålt 64 stadsbussar till bolaget Trent Buses, som utsetts till årets bussbolag i Storbritannien 1999 och 2001. Bussarna byggs på Scanias stadsbusschassi och förses med karosser från Wrigths, som Scania har ett nära samarbete med i Storbritannien.

Av övriga 56 bussar finns bland annat 33 stycken dubbeldäckare byggda på Scanias nya dubbeldäckarchassi N94 UD4x2 och med kaross från East Lanc Coachbuilders. Kunder är Nottingham City Transport and Brighton & Hove Bus & Coach Company.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, tel 08-553 895 10, mobil 070-550 86 06.