You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scaniaorder på 55 bilar till Ungern - största ordern hittills

Scania har tecknat order om leverans av 55 lastbilar till det i Ungern verksamma holländska transportföretaget Rynart. Ordern är den hittills största i Ungern, där Scania sedan 1995 driver affären i egen regi genom det helägda dotterbolaget Scania Hungaria.

Rynart är Scanias största kund i landet och bolaget har sedan tidigare flera Scania-bilar i sin växande flotta. Under förra året sålde Scania Hungaria 30 lastbilar till åkeriet.

- För Scania Hungaria är det viktigt att ha minst en av de stora operatörerna som kund, kommenterar Thomas Bertilsson, sedan den första juli ny VD för Scania Hungaria. De stora volymerna i landet upphandlas av en krets stora flottägare och Rynart är en av de snabbt växande transportörerna i Ungern.

Marknaden för tunga lastbilar i Ungern (över 16 ton) beräknas i år till drygt 1 400 fordon. Scanias marknadsandel har under de senaste åren legat kring 10 procent och närmar sig nu 12 procent.

Fordonen till Rynart består av lastbilar, Scanias P94-or med motorer på 230 hk, och dragbilar för containertrafik, de senare utrustade med Scanias 11-litersdieslar på 380 hk.