You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar 200 lastbilar till Sudan

Scania har sålt 200 lastbilar till den sudanesiske industrigruppen Elnefeidis transportbolag Raiba Trans. Första leverans om 25 fordon sker i juli.

Bilarna sätts in i transportarbete för den expanderande oljeindustrin i Sudan. Lastbilarna kommer i första hand att gå mellan Port Sudan och Khartoum.

- En mycket viktig affär, kommenterar Per Holmström, försäljningsdirektör på Scanias afrikanska marknader. Sudans ekonomi växer starkt i takt med den expanderande oljeindustrin. Vi har en lång relation till den här kunden som redan har ett 80-tal Scaniabilar i sin i dag ungefär 500 bilar stora fordonsflotta.

Elnefeidi Group är verksamt inom en rad näringar och transportbolaget Raiba Trans är också engagerat i internationellt hjälparbete inom ramen för FN:s World Food Program som förutom Sudan, Etiopien och Tchad också har aktiviteter i Afghanistan.

Gruppen leds av Ahmed Elnefeidi som sedan många år är Sveriges konsul i Sudan.

De nya lastbilarna är Scanias T124 på 420 hästkrafter med drivning på dubbla bakaxlar. Bilarna skall byggas vid Scanias holländska fabrik i Zwolle. Leveranserna, med början i sommar, kommer sedan att ske successivt under 2002-2003.

För ytterligare information kontakta Bo Östlund tel 070-543 81 42.