You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Årets lastbil i Ryssland

Scania har vunnit utmärkelsen Årets lastbil i Ryssland i kategorin bästa importerade tunga fordon. Årets lastbil i Ryssland utses av en jury bestående av de ledande fackpressjournalisterna i landet.

Juryn hade att välja bland de utlandsproducerade märkena Scania, Volvo, Iveco, Mercedes, MAN, DAF och Renault.

Samtidigt publicerades den officiella ryska statistiken över försäljningen av tunga fordon för år 2001. Det framgår där att Scania är ledande med 29 procent av marknaden för importerade lastbilar.

Totalmarknaden för tunga fordon i Ryssland, cirka 25 000 fordon per år, domineras helt av de inhemska märkena. Västerländska lastbilar har bara cirka fem procent av totalmarknaden. Men med stigande styrka i den ryska ekonomin ökar nu andelen importerade europeiska lastbilar snabbt och är på väg mot 10 procent.

- Utmärkelsen Årets lastbil i Ryssland är självfallet mycket glädjande, säger PG Nilsson, VD i Scanias ryska dotterbolag Scania Russia.

- Samtidigt kan vi notera att försäljningen hittills i år överträffat våra egna prognoser och vi är på väg mot rekordvolymer sedan vi inledde verksamheten i Ryssland, vilket innebär drygt 500 fordon. Gensvaret på framför allt vår specialanpassade Griffin-modell har varit närmast överväldigande.