You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Tempot ökar i Saudiarabien:

Nytt Scania-center i Jeddah

Scanias distributör GCC i Saudiarabien har sålt 90 dragbilar till TASECO, ett av landets ledande transportföretag. Samtidigt flyttar GCC fram sina positioner och inviger en ny distributörsanläggning i Jeddah.

– Vi ser just nu en ökning av lastbilsförsäljningen i Saudiarabien, säger Anders Liss, ansvarig för Scanias marknader runt den arabiska Gulfen. Förra årets siffra – 3 500 sålda tunga fordon i Scanias segment – ser ut att överträffas i år och Scanias marknadsandel ökar.

I Saudiarabien konkurrerar i dag ett 20-tal märken om kunderna. I landet är både europeiska, amerikanska och japanska tillverkare närvarande med sina produkter.

Scanias nya kund, TASECO, har sin bas i nordöstra delen av landet, i Al Khobar där GCC har sitt huvudkontor. De 90 bilarna är samtliga tvåaxliga dragbilar utrustade med Scanias 12-liters dieselmotor på 360 hkr. De skall levereras i omgångar under det närmsta året.

Scanias försäljnings- och servicenät i Saudiarabien omfattar i dag Jeddah, Riyadh, Al Khobar, Abha och Qassim. GCC kunde nyligen leverera den första R164:an med Scanias 16-liters V8-diesel på 580 hkr i Gulfregionen till en kund i Abha.

För ytterligare information kontakta Anders Liss, tel +46 8 553 81711 eller +46 70 543 8025